Wolni od glutenu

Autor: Alessio Fasano, Susie Flaherty
Wydawnictwo: Druga Strona
Data wydania: 2016-05-30
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-64190-10-0
Ilość‡ stron: Ilość stron: 430
Przełom w życiu bez glutenu – najnowsza wiedza o diagnozowaniu i leczeniu celiakii.

Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie diagnozowania zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, w swojej książce Wolni od glutenu przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. W fachowy, ale przystępny sposób obala mity na temat celiakii, wyjaśnia, czym różni się od nietolerancji glutenu i alergii na pszenicę. Udowadnia, że dieta bezglutenowa może być ratunkiem dla milionów ludzi na całym świecie.
Patroni medialni
logo 1logo 2logo 3logo 4logo 5logo 6logo 7logo 8logo 9logo 10logo 11logo 12logo 13logo 14